Wim Verhagen ('s Gravenzande 1969) is al vanaf zijn vroege jeugd geïnteresseerd in alles wat met natuur te maken heeft. Waren dit in het begin vooral kikkers, vissen en andere waterdieren, vanaf derde klas lagere school kwamen daar ook vogels bij. Rond zijn twaalfde kwamen daar nog bloemen en planten bij, waarbij de inheemse orchideeën een aparte plaats innemen.

Vanaf zijn negende jaar maakte hij kennis met de fotografie. Maar echt serieus was het in het begin nog niet, ook al omdat het gebruikte compactcameraatje weinig mogelijkheden bood. Pas vele jaren later, na de aanschaf van een heuse, toen nog analoge, spiegelreflexcamera werd de fotografie serieus opgepakt. Wim volgde zelfs twee opleidingen aan de Fotoacademie Amsterdam. De grootste inspiratiebron vormde uiteraard de natuur. In 2006 kocht Wim zijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Ook het lenzenpark breidde zich uit, en toen ging de ontwikkeling snel. 

Wim fotografeert uiteenlopende onderwerpen, maar meest geliefd zijn toch wel vogels. Ook macro onderwerpen als bloemen en planten, libellen en vlinders hebben zijn belangstelling. Gebieden die regelmatig worden bezocht zijn Meijendel, Vogelplas Starrevaart, Duinen van Voorne en in de winter ook wel de havenhoofden van Scheveningen. Verder heeft Wim de afgelopen tien jaar enkele reizen naar bekende en minder bekende gebieden in Europa gemaakt, zoals Bulgarije, de Eifel, Zwitserland, Kreta en Lesbos.

Eigenschappen die Wim's foto's kenmerken zijn eenvoud, gevoel voor sfeer die vooral in zijn macro foto's tot uiting komt, en in zijn vogelfoto's zoekt hij vooral naar speciale momenten waardoor de foto's meer verhalend worden. Een aantal van zijn mooiste, beste en meest representatieve foto's zijn op deze site geplaatst. Veel kijkplezier op Fotografie Wim Verhagen!

© 2023-2024 www.verhageninbeeld.nl